InzichtenHond in de lift, hoe kan het misgaan?

Hond in de lift, hoe kan het misgaan?

Het meenemen van een hond in de lift is niet zonder risico's. Regelmatig gaat het mis, soms zelfs met dodelijke afloop.

Honden in de lift

Het meenemen van een hond in de lift is niet zonder gevaren. Precieze aantallen over ongelukken zijn er niet, maar regelmatig gaat het mis. Soms zelfs met dodelijke afloop.

•In mei overlijdt een 63-jarige vrouw uit Capelle aan den IJsel als ze probeert een hond van haar buurvrouw uit een lift te redden.

De buurvrouw stapt samen met haar twee honden de lift in. Ze stapt op de eerste verdieping uit. Om de buurvrouw en haar honden erlangs te laten, stapt de 63-jarige vrouw als eerste uit de lift. Een van de honden loopt voor z’n bazin de lift uit. De buurvrouw staat nog in de lift als ineens de deur dichtschuift. De lijn komt klem te zitten. De vrouw -degene die uit de lift is gestapt- probeert het hondje te redden door hem los te maken. Maar door het vastzitten van de riem van de hond gaat de liftschacht open en vallen de vrouw en het hondje erin.

•In september ontsnappen hond en baasje in Nieuwegein aan de dood.

Ook hier stapt de hond plotseling uit terwijl het baasje nog in de lift staat. Het hondje overleeft de gebeurtenis omdat de halsband brak op de stiksels. Ook de vrouw komt er zonder kleerscheuren vanaf.

•In oktober ontsnapt in Vleuterweide een hond aan een horrordood.

Een vrouw stapt in een lift met haar aangelijnde viervoeter. Als de deuren dicht gaan, blijkt het beestje nog buiten te staan, terwijl de lift al omhoog gaat. De vrouw heeft de riem nog in haar hand en het andere uiteinde zit om de nek van de hond. Eenmaal beneden blijkt het beestje ongedeerd. De hond heeft het voorval overleefd, omdat het beestje uit zijn tuigje is getrokken.

•In november eindigt een ritje in een lift voor een hond uit Boxtel in een ware nachtmerrie.

Terwijl de eigenaresse van de hond op de achtste verdieping in de lift stapt, blijft de hond aangeriemd en wel in de hal staan. De deuren gaan dicht en de lift gaat omlaag. De riem wordt tot het uiterste opgerekt, daarna knapt het snoer. Daar is haar geluk geweest. “Als die riem niet was geknapt, was het heel anders afgelopen”, verklaart de eigenaresse achteraf.

Inzichten

Nog meer relevant nieuws

Onze partners

Wij werken met plezier voor