1-5-meter-afstand
(0592) 867 972

Nieuws

In 47 tellen de geschiedenis van New York zien? Dat kan in de lift

Dat er op de plek waar New York tegenwoordig ligt sinds 1500 veel veranderd is mag een understatement heten. Wie wil zien hoe dat eruit ziet, hoeft alleen maar even de lift te pakken in het nieuwe One World Trade Center.
Op 29 mei gaat het nieuwe observatiedek van de grootste wolkenkrabber van de Verenigde Staten open. Om daar te komen, zullen vijf liften nieuwsgierige toeristen in 47 seconden 381 meter hoger brengen, van de begane grond naar de 102e verdieping voor een prachtig uitzicht over de stad.

UITZICHT NAAR DE KROON GESTOKEN
Dat panorama wordt echter naar de kroon gestoken door het uitzicht in de lift. The New York Times plaatste er een video van.

LETTERLIJK EN FIGUURLIJK DE STAD ZIEN GROEIEN
De illusie van een geschiedenisles krijg je door negen HD-beeldschermen met een diameter van 190 centimeter. Daardoor krijg je het gevoel midden in een glazen lift te staan, terwijl die eigenlijk midden in het gebouw is geplaatst. Met 37 kilometer per uur wordt je omhoog geschoten terwijl het jaar en de hoogte worden bijgehouden.
In 47 tellen vliegt zowel tijd als historie voorbij. Het eiland waarop New York is verschenen verandert voor je neus in een timelapse van het jaar 1500 naar de huidige tijd en locatie waarop je op dat moment bent aanbelandt. In de tussentijd zie je de stad letterlijk en figuurlijk groeien. Gebouwen worden steeds groter - van de Park Row Building naar de Singer Building, de Woolworth Building en het oude World Trade Center.

EERBETOON OF HEILIGSCHENNIS?
De vraag is hoe het publiek op het zien van die laatste toren zal reageren. Het One World Trade Center werd geopend zonder feestelijkheden op 3 november 2014 op de plek waar het oude World Trade Center stond voordat twee vliegtuig zich in de wolkenkrabbers boorden. Bij de aanslagen, die werden opgeëist door Al-Qaeda, kwamen bijna 3.000 mensen om het leven.
David Checketts, de voorzitter van het bedrijf dat het observatiedek in beheer heeft, zei tegen NYT dat tijdens een testrit de reacties “heftig en emotioneel” waren. Toch hoopt hij vooral dat mensen het zullen zien als een eerbetoon.

Bron: NRC.nl

Lift Management Beheer

Complete controle over uw liftinstallatie(s) tegen de scherpste prijs.

Total Lift Scan

Volledig inzicht in de huidige staat, de veiligheid en de toekomst van uw liftinstallatie(s).

Gsm-lifttelefoon

Merkonafhankelijke spreekluisterverbinding conform NEN-EN 81-28, zonder vaste aansluiting.

Offerte Scan

Binnen een dag duidelijkheid over uitgebrachte offertes. 

  • VvE's
  • Beheerders
  • Vastgoedeigenaren
  • Zorginstellingen

VvE Beheerpakket

Voor VvE’s heeft Lift Management Nederland speciaal het VvE Beheerpakket. Binnen dit pakket [..]

Liftlease

De complete oplossing voor VvE's met onvoloende reservering.

Hoe werkt Lift [..]

Inspectie en Advies

Lift Management Nederland kan op diverse vlakken uw vereniging adviseren. De Total Lift Scan [..]

Keuringen

Lift Management Nederland zorgt ervoor dat uw liftinstallatie(s) altijd op tijd gekeurd is [..]